fbpx

Deze week ben ik op zoek gegaan naar de juiste draagzak voor ons.

Toen Jula een paar weken oud was ben ik haar gaan dragen in een draagdoek. Heerlijk je kindje zo dichtbij te hebben en op vele momenten was het fijn Jula nabijheid te kunnen bieden en toch mijn handen vrij te hebben. Met nog een peuter in huis is dat toch even anders dan hoe het ging bij Tije. Waarom ik dan toch overstap naar een draagzak? Jula wordt groter en zwaarder. De draagzak is voor iedereen goed te gebruiken, nu wil papa ook dragen J.

Afgelopen weken heb ik heel veel verschillende draagdoeken gepast. Er zijn veel verschillende merken en modellen. Echt een zoektocht naar wat Jula en ik fijn vinden.

Ben je ook zoekende naar een draagzak of misschien wel naar een draagdoek. Lees je dan goed in over alle verschillende merken die er zijn. Niet alle draagzakken zijn ergonomisch voor drager en kind en ook het aantal kilo’s vanaf wanneer de draagzak gebruikt kan worden verschilt. Daarnaast kan de ene zak veel versteld worden en de andere vrijwel niet.

Het aller belangrijkste is de positie van je kindje. De knietjes moeten hoger zitten dan de heupjes, de zogenoemde kikkerpositie. Dit zorgt voor de beste ontwikkeling van de heupjes, waarvoor ondersteuning tot in de knieholte nodig is. Ook moeten rug, nek en hoofdje de nodige ondersteuning krijgen. Je kindje zit op de goede hoogte wanneer jij alleen je kin naar je borst hoeft te buigen om je kindje een kus te geven op het hoofd.

Dan is het natuurlijk ook wel erg fijn als jij de draagzak lekker vindt zitten. Als het niet comfortabel aan voelt zal je er ook minder gebruik van maken.

Mijn advies; ga verschillende draagzakken passen en zoek naar het juiste advies!